Přidat odpověď
Mám syna v druhé třídě a je velmi šikovný - tj. často vyhrává různé soutěže - nějak mu to jde samo, mám pocit že se ani nijak nesnaží a často se umístí na prvním, druhém či třetím místě v různých soutěžích - to je ovšem velký problém pro jeho kamaráka, kterého zná již 2 roky - tento jeho kamarád neumí unést výhru mého syna a vždy ztropí hysterický záchvat že on nic nevyhrál a brečí třeba hodinu. Nevím jak tomu druhému chlapci pomoci, aby výhry mého syna tak citově neprožíval - přeci nebudu vést mého syna k tomu, aby schválně prohrával kvůli kamarádovi? Co si o tom myslíte? Často můj syn přijde ze školy s tím že ten druhý kluk zase breček, protože nic nevyhrál....... S tím druhým chlapcem se účastní můj syn různých soutěží v rámci školy, předtím školky - a bohužel ten druhý chlapec není tak šikovný asi tak jak mu pomoci, aby emocionálně zvládl prohru? A jak by se měl chovat můj syn k tomu chlapci, když začně nepříčetně brečet jak je to nespravedlivé atd.. Utěšovat či mu dát svou výhru? Kluci spolu kámoší, tak je hloupé, aby jeden takto brečel kvůli úspěchu druhého ne?
Předchozí