| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Existuje nějaký praktický postup a návod, co se doporučuje udělat, když ne už úplně malé dítě (ve věku do 15 let) uteče z domu? Ve smyslu - nikomu nic neřekne, sebere se a odejde?

Modelový příklad, který se mi dnes stal: Dítěti (10 let) jsem vytkla chybu, a že nesplnila slib, na který jsem se spolehla. O chvíli později jsem slyšela už jen bouchnutí dveří. Telefon dcera nebrala (zůstal ležet vypnutý doma), nikomu nic neřekla, prostě se sebrala a odešla. Mohla jít kamkoli, včetně varianty skoku pod metro, zalezení do křoví někde v lese...Varianta, že by šla k někomu z kamarádů je vyloučená, nikoho v místě bydliště nezná, do školy děti vozíme do jiné čtvrti, takže známé mají jen tam.

Co byste dělali vy? Doporučuje se v takovém případě nechat ostatní menší děti doma (v mém případě i včetně dvouletého, kterého jsem se právě pokoušela uspat), vyběhnout ven a jít hledat někam do neznáma? Čekat doma a dívat se z okna, jestli dítě někde neobjevíte? Zavolat policii? Jak dlouho čekat, jestli se neobjeví sama? Volat (a plašit) příbuzné? Vážně nevím, co je nejlepší varianta.

Dcera nakonec přišla za půl hodiny sama, chtěla napravit svoji předchozí chybu a vyrazila do místního obchodu něco koupit - a až pozdě jí došlo, že mi to měla říct, a slíbila, že příště bude dřív myslet, a až pak jednat. Vysvětlily jsme si to a věřím, že konkrétně takhle situace už se opakovat nebude. Ale taky může nastat jiná situace - skutečný záměr vypadnout z domu, silná emoce, kterou nezvládne apod. Jak postupovat?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.