Kudlo,
samozřejmě, že je.
Nechápu, jak někdo může brát oslavu jako "dárek pro přátele", leda by měl za přátele vyžírky, které nejvíc ze všeho potěší, když se můžou někde zadarmo najíst a napít. Ale to není případ zakladatelky, neboť ta očekává reciprocitu.
Sama oslavy nedělám, nemám to ráda, max. když se mohou s něčím "svézt"; koná se něco jiného a při té příležitosti se spláchnou i moje narozeniny. Přijde mi poněkud morbidní oslavovat, že je člověk zase o rok blíž k penálu a i když tenhle aspekt pominu, ani tak mi nedělá dobře velká a bujará společnost. Dovedu ale pochopit, že v určité situaci je oslava ideální možnost, jak se setkat na jednom místě s lidmi, které člověk přes rok málo vídá - my takhle "slavíme" každý rok narozeniny kamarádky, která bydlí na venkově, ale primárně nejde o to, že má narozeniny, ale o to, že se vidíme, sejdou se naše děti, které spolu kamarádí, že je to letitá tradice a příležitost, jak spolu být aspoň jednou do roka déle než na pár hodin. Jenže tohle v případě nějakých megaoslav nepřipadá v úvahu, tam na sebe lidi mají pár minut.