| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Můj prcek je úžasný, kouzelný chlapeček. Je bystrý, milý, má velké srdce a je s ním sranda. Takhle si získává lidi a mají ho rádi.
Samozřejmě zlobí. Mluvila jsem dnes s učitelkou ve škole. Má pocit, že si z ní dělá legraci - děti odpovídají na otázku, co roste na stromě, jablka, můj prcek se kroutí a říká furt dokola Evropa2. to dělá i doma, s něčím si hraje a u toho si mumlá, brouká názvy rádií a jejich znělky. Myslela jsem, že je to projev autismu, ale ve škole je to chápáno jako zlobení. Jiné zlobení spočívá spíš v tom, že se nechá strhnout s ostatními, cestou domů mi povídá, že zlobil jeden kluk, druhý a třetí a já se ptám, kdo ještě, tak mluví i o čtvrtém a doma kouknu do deníčku a je tam razítko prasátka - jako poznámka za chování (prňáčci). Když mu třikrát řeknu vem si ty boty, nulová reakce, počtvrté křičím a boty jsou nazuty v cukuletu. Takto skoro všechno. Bez smajlíku, beze srandy; po večerech koukám, jak spí a říkám si, bože, co se to ze mě stalo, uječená histerka.
Na všechno toto je jeho odpověď - to je moje vina, všechno je moje vina, já za to můžu.. K tomu fňukání, mnohdy i pláč. Jinak moc nebrečí, na bolest reaguje minimálně.
Ohledně zlobení - tresty nefungují, prsátko je do sbírky, na telku nekoukáme, pc půlhodinku nahradí svými rádii, sladkosti i pohádku před spaním oželí..
Ohledně pocitu viny - proč to říká, jak to myslí? Panebože jsem tak špatná, zadělávám mu na trauma? Jsou to všechno prkotiny, proč pro něj mají až takový význam? A co v té chvíli? On tak pláče a naříká všechno je moja vina, já za to můžu.. Já ho uklidňuju, objímám a miluju, ale příště je to znova.
Před půl rokem to slyšel od kamaráda ve školce, ale prázdniny a škola nás rozdělili, už se nevídají, ael přesto tyhle pocity viny se stupňují.
Znáte něco podobného od vašich dětí? A vůbec proč děti mají tak silné pocity viny? Malé děti, čisté duše..

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.