| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Vážené dámy,
aktuálně jsem se následkem několika událostí dostala do bodu, kdy řeším dilema, jestli stávající práce ano nebo ne. A pokud ne, tak co jiného.
Situace je následující: po roční mateřské jsem se vrátila na plný úvazek (částečně home office). Jedná se o extrémně zajímavou a různorodou práci, ve které mám možnost uplatnit svůj potenciál v několika oblastech (analytická činnost, identifikace klíčových míst, jazyky, jednání s lidmi, vedení týmu, …). Mám pocit, že tahle práce a já jsme si navzájem opravdu „sedly“, není to nějaká z mládí vysněná práce, ale nakonec jsem se v ní našla. Z velké části si práci sobě a podřízeným nastavuju sama, s vedením diskutuju spíš jen strategické cíle, které mám ale i tak možnost významně ovlivnit. Vedení je ok, nejbližší kolektiv podřízených také. Statusově je práce relativně vysoce hodnocená, ale nejedná se o nějakou celospolečensky přínosnou činnost. Finance výrazně nadstandardní. Pracovní dobu si řídím sama, nepřesahuje 8 hodin, dojíždění minimální. V Čechách podobné pozice v zásadě nejsou, a pokud náhodou ano, musela bych věnovat velké úsilí a hlavně čas, abych se na podobnou úroveň dostala, což s dětmi není reálné.
ALE
S prací bohužel souvisí i nutnost cestování, které se snažím minimalizovat, ale nejde to ve všech případech. Jedná se o služební cesty v rozsahu 2 – 3 noci, frekvence je dost nepředvídatelná, odhadem cca 1 x měsíčně. A moje děti tohle mizení maminky nesnáší právě dobře. Teda ten menší, 1,5 letý, vypadá v pohodě, horší je předškolák, který před mým odjezdem někdy pobrekává, po návratu vykládá, jak se mu stýskalo, apod. A já tohle dost špatně snáším, čímž na něj zpětně přenáším své stýskací nálady a atmosféru tím pádem spíš zhoršuju. Jinak během dne jsou s chůvou, kterou máme dlouhodobě a mají ji moc rádi, večer a v noci pak s tatínkem, příp. i s babičkou.
Se zaměstnavatelem to mám bohužel nastavené tak, že buď jsem měla možnost se vrátit na původní pozici do 1 roku, nebo by musel najít někoho místo mě. S prvním dítětem jsem se takhle vrátila a naprosto mi to vyhovovalo. S tím druhým jsem to plánovala stejně, ale v mezidobí jsem prošla nějakým (asistovaným) osobnostním vývojem, s čímž souvisí i přehodnocování životních priorit. A ty se teď přiklání spíš k dětem, i když s tím nejsem úplně komfortní. No prostě dilema. Jinak ještě dodám, že finančně můj plat nepotřebujeme. Pokud bych se rozhodla v práci nepokračovat, asi bych pak hledala něco s částečným úvazkem s nějakým přesahem ve formě pomoci jiným. Ale zatím je to jen nápad, konkrétně rozmyšleno nemám nic. Jo a ještě důležitá věc – můj muž mi je a pravděpodobně v budoucnu i bude oporou, ať se rozhodnu jakkoli.
A já se ptám – co byste na mém místě dělaly Vy? Byly jste někdy v podobné situaci? Jak jste ji řešily? A jak tohle rozhodnutí hodnotíte zpětně?
Díky, díky za Vaše postřehy

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.