Přidat odpověď
Tak u nás jsou ve škole naštěstí celkem rozumní, loni v první třídě syn celé první pololetí žádné úkoly neměl, jen nám paní učitelka jednou za čas poslala mail, co s nimi máme procvičovat...plus samozřejmě čtení... Ve druhém pololetí už je dostávali, ale třeba 2-3x do týdne a na pár minut, na víkend zápis do zážitkového deníku...žádné extra věci jsme zatím do školy shánět nemuseli a když už, tak to byla nějaká drobnost, co vždycky byla doma... Jinak já si myslím, že domácí úkoly nejsou zase až tak od věci, vidím třeba u syna, že učení mu celkem jde, ale bez toho, aniž by měl daný domácí úkol, by se na to učení ani nepodíval...což si myslím, že není moc dobrý návyk do budoucna...ze začátku jim to jde třeba všechno samo, jenže si zvyknou, že nemusí doma dělat nic a pak když učiva přibyde a nastane nutnost něco se doma učit, tak může být problém, když na to nejsou zvyklé...nevím, já jsem spíš za to nějaké úkoly mít, vnímám to jako dobrý trénink, že mají nějaké povinnosti vůči škole...ale v rozumné míře a určitě ne za trest....
Předchozí