| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Považuju domácí úkol za způsob, jak dítě přimět něco si samostatně procvičit. Pokud totéž dělají v hodině, v mnoha případech jen opíše řešení a nezamýšlí se, nechá se něčím vyrušit apod. Nemusí to nezbytně platit o všech dětech, ale u mé prvňačky se mi díky domácím úkolům podařilo zachytit stav, kdy si nepamatovala písmenka (tudíž nebyla schopna číst), ale ve třídě působila dojmem, že je vše ok. Na čtení za domácí úkol se to projevilo rychle.
Svůj podpis pod domácím úkolem považuju za potvrzení komunikace s učitelkou - že vím, co dělají a mám tušení, jak si dítě vede. U větších dětí mi tahle část, pravda, přijde nadbytečná.
Někdo jistě může být zcela zásadně proti, osobně si ale nemyslím, že by mi úkoly někdy v něčem ublížily, přestože jsem patřila k těm dětem, které chápaly, aniž by se o to nějak zvlášť zasloužily. Ale zabývat se nějakým tématem v klidu a pouze vlastními silami mi vždycky dávalo zpětnou vazbu - to ověření, že fakt rozumím.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.