Přidat odpověď
Nevím jestli chápu dobře dotaz? Jako jak jestli si děti budou mít kde hrát? To snad přece záleží na prostoru. A děti, tedy ty malé, si dokážou hrát kdekoliv. Moc nechápu že to řešíš kuchyň kontra obývá, obvykle tento dotaz bývá na dětský pokojík ...
Z mé zkušenosti děti, nejen u vlastních ale v širokém okolí, děti dokud jsou malé se neustále přemisťují za dospělým, takže nějaké to že si budou hrát sami někde v jiném pokoji bývá představa dosti lichá. To až jsou větší.
Jinak jak už někdo napsal moje děti moc rády vždy kramařily v kuchyni. Syn jako malý měl mánii mi vyskládávat skříňky.
Já teda jak byly malé jsem neměla moc ráda když se mi motaly během vaření pod nohama, z bezpečnostních důvodů, takže v tomto byl společný větší prostor mnohem výhodnější. Lozily na pomezí obýváku a kuchyně a neměla jsem je přímo po sporákem.
Jinak myslím že to uspořádání je spíš věc názoru a životního stylu tak nějak celkově. Měla jsem dřív sice společný prostor, ale oddělitelný posuvnými dveřmi. Ve výsledku ale jsme ty dveře prakticky nikdy nezavirali. A mně tedy příliš nevyhovuje být "zavřená" v kuchyni. A pokud jsou všichni stejně nasáčkovaní v kuchyni pak mi přijde ten obývak vlastně takový nevyužitý prostor, to je pak lepší společný prostor aspoň je víc místa.
Nyní mám jeden velký společný prostor na obývák, jídelnu a kuchyni a pokračuje to za rohem dětskou pracovnou a za ní mou pracovnou a nikde tam nemám dveře, celé přízemí je "otevřené". A vyhovuje nám to, jsme prostě tak nějak pořád spolu, na doslech.
Je fakt že někomu můžou vadit třeba zvuky z kuchyně k televizi, nebo pachy. Ale dle mého to nic strašného není, mixér fakt nepoužívám na dlouhou dobu, pachy stáhne digestoř.
A výhodné je to také když jsou oslavy, návštěvy apod, prostě člověk i když něco dělá v tý kuchyni, je tak nějak stále u dění, může se bavit s ostatními apod. Kuchyň mám opticky oddělenou barovým pultem, tak si když tak návštěva sedne na bar a je to.
Navíc ohledně dětí bych zrovna toto tolik neřešila, děti si svůj prostor na hraní najdou, buď bez obav, ale batolit se ti za zadkem budou tak nějakých nanejvýš 3 roky, max. 5 let, ale rozložení bytu budete mít na mnohem delší dobu.
Předchozí