| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Fren, já asi chápu, oč ti jde...a myslím, že se to pojí s dospělými "dětmi", inklinují k tomu asi víc kluci, jak pozoruju doma a kolem sebe.

Je to asi o rovnováze mezi dáváním a braním...že rodič má pocit, že věci od něj k dětem jsou dětmi přijímány naprosto automaticky a nedostává moc zpět.
Ze "děti" dokážou přijímat naprosto se samozřejmostí, ale zpět neberou moc ohledy na rodiče a jejich potřeby.

Jsme teď lehce v odstupu od staršího syna ~;) - protože místo děkuju jsme slyšeli "Já jsem se vás o to neprosil"....a to samé v bleděmodrém mi nedávno říkaly i moje kamarádky o svých synech...asi nějaké špatná "konstelace" ~;).

Nicméně - jak dokážu udělat většinou první krok ke svým dětem, když vidím, že je určité událost mrzí, tak tady si tentokrát opravdu držím odstup - myslím, že je míček na druhé straně hřiště...i když se se synem vídáme. (A nejsem malicherná, tentokrát to "zasáhlo" i manžela, není to můj subjektivní pocit).

Ve tvém případě bych se ale ozvala já a pootevřela dvířka...i kvůli tomu, čím jste si se synem prošli s jeho nemocí...nemá cenu si kazit hezké chvíle.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.