| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Fren,
jsem o trochu mladší než ty, dvě děti dospělé, pomalu se osamostatňující, ještě ale dlouho studující, takže jsou na nás finančně závislí. Se synem si voláváme max. 1 za týden, nebo jen pošle zprávu, že je OK. Dcera je mladší, s tou jsem v kontaktu častěji hlavně přes jiné komunikační kanály než je telefon. Prostě to tak je, děti se chtějí osamostatňovat a já netrvám na tom, aby se mi hlásily oni první - jak tu zaznělo, když se neozývají, většinou jim nic nechybí. Volají, když je nějaký problém nebo požadavek na nás rodiče.
Co mi u tebe vadí je tvoje promiň, že to tak musím napsat tvoje pohodlnost až lenost. Jste většinu roku s manželem sami a tobě je na obtíž se na pár dní v roce věnovat více kuchyni, když přijedou synové domů. Ale mezi řádky už jsem vyčetla, že tys nikdy žádná velká hospodyňka nebyla a obtěžovalo tě to vždycky. Hroutíš se už měsíce předem z toho, že bys měla uspořádat svou oslavu a že synové by snad chtěli přijet i se slečnama. Fakt nevím, proč v tomto vidíš takový problém a opruz. A tví synové to cítí, tady hledej odpověď na tvou otázku, proč ti synové nevolají a nechtějí se s vámi více vídat.
Co se týká dušiček - zas bych to tak neprožívala. Proč nechceš slečny synů s sebou? Co je špatného na tom, aby slečny poznaly předky svých partnerů. I z toho se dá udělat hezký den a povyprávět si o těch, kteří už tu s vámi nemůžou být.
Fren, zdáš se mi šíleně křečovitá, co se týká tvé širší rodiny, jak směrem k synům, tak směrem k tvým tchánům a tvé mamince. Mám z tebe pocit, že ty nad rámec svýho pohodlí nechceš vydat nic navíc a co vydáš, chceš i s úroky vrátit. Ale takhle to alespoň v rodinách, co znám já nefunguje. Dávám protože chci a nečekám nic zpět. Děti mám hodné a věřím, že si vždycky najdou čas se ke mě domů vracet. Uvařím jim zcela nezištně a ráda, cokoliv co budou chtít - to už u nás funguje, dcera je veganka a když vím, že přijede, tak jí vařím speciální jídla a víš proč? Protože jí respektuji a miluji a chci, aby se cítila doma "jako u maminky". Není mi nic za obtíž.
Auto půjčuju synovi běžně, stejně tak i mému sourozenci nebo kamarádům, když jsou v nouzi.
Pomoc a vše spojené s těžkou nemocí beru jako samozřejmost.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.