Přidat odpověď
Nečetla jsem celou diskusi - ale Fren, Ty velmi často vystupuješ vůči jiným lidem velmi tvrdě a bezohledně, ale sama na sebe jsi velká citlivka - třeba synové od Tebe ten přístup odkoukali.
A nejde vůbec o to, že bys neměla zohledňovat své potřeby - čistě VĚCNĚ je spousta věcí, o kterých píšeš, pochopitelná - asi skoro každýho by mrzelo, kdyby pro svoje děti něco udělal a ony mu ani nepoděkovaly, nebo jak jsi psala o tom, že Tě unavuje dva dny vyvářet pro x lidí, zvlášť když se to bere jako samozřejmost, to je taky logický a pochopitelný.
Co ale by mně vadilo hrozně i jako Tvému dítěti, i jako jeho partnerovi, je Tvoje prezentace těch (věcně zcela legitimních) věcí - jako by Ti nestačilo říct "hele, tohle je už pro mě trochu vyčerpávající, pojďme se dohodnout jinak", ale musíš říct něco ve stylu "já s vámi všemi zametu, a nemyslete si, panáčkové, že budu skákat tak, jak vy pískáte, to teda ani náhodou", prostě nestačí Ti si trvat na svém, ale jako bys tomu člověku měla potřebu dát najevo, že máš nad ním navrch.
Nebudu se pouštět do psychologických rozborů, ale tohle by mě štvalo tak moc, že bych s takovým člověkem - byť by to byl můj nebo partnerův rodič - omezila kontakty na minimum.
Totéž jsi před časem psala i o přátelích - že vlastně žádné nemáte, jen známé, protože Tě baví jen chvilku a pak už Tě obtěžují. To mi přijde hodně smutné, a příznačné pro Tvůj přístup - nejde o to, že je člověk unavenej poté, co s někým stráví x hodin, to je asi většina lidí, ale dát mi někdo najevo OTRAVUJEŠ MĚ A ANI MĚ NENAPADNE udělat něco s tebou/pro tebe, stejně bys mě chtěl jen zneužívat a cucat ze mě energii, tak se s ním přestanu bavit.
To samý když tu někdo napíše, že má problém - velmi často mu neopomeneš vpálit a ještě několikrát zdůraznit, že je úplnej kretén a že to TY tak blbá jako on nejsi.
Obávám se tedy, že sklízíš, co zaséváš, a pokud se nad svým přístupem nezamyslíš, tak se na Tebe postupně vykašlou nejen Tvoje děti, ale všichni lidi okolo Tebe (a já se jim nebudu ani trochu divit).
Předchozí