| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Všimla jsem si, že v mnoha nápojích - možná u nás už ve všech? - je nahrazen klasický cukr glukózo-fruktózovým sirupem.
Asi bych to nezaznamenala chuťově, ale mrkla jsem nedávno na video z cukrovaru - výroba cukru a v závěru tam říkali, že velkým odběratelem byla Coca Cola, ale že nahradili cukr tímto sirupem. Pepsi že ještě sladí svoje nápoje cukrem.
Tak už taky ne :o), i Pepsi má tenhle sirup. I můj oblíbený Tonic.
A sirup do šťáv je také všechen slazen tímto sirupem.
Sladkých nápojů doma nevypijeme tak moc - ale stejně by mě zajímalo, co se to děje.
V Polsku a Německu (co jsem si zatím všimla) je v Cole a Pepsi stále ještě cukr ...v sirupech převážná většina cukru (je uveden na 1. místě).

Letmo jsem prošla pár článků kolem tohoto sirupu - třeba tady: http://evzenajanovska.blog.idnes.cz/c/401323/Glukozo-fruktozovy-sirup-pro-nase-zdravi.html

Nejsem odborník a nemám na to vyhraněný názor - ale tak nějak si říkám, co se to zase děje?
Jeden výrobce začne a hup - používají to všichni. Bude to levnější, zřejmě.
Možná to vypadá zdravěji než cukr, ale vypadá to, že není.
Vadí mi tam ta možnost geneticky modifikované kukuřice, to tedy silně, k tomu mám odpor.

Přijde mi, že když poslední dobou lidi moc nekupují umělá sladidla (tedy kupují nápoje bez sladidel), přešlo se zas na něco jiného. A ani si člověk nemůže vybrat.
Včera jsem měla v ruce kyselé okurky, které velkým písmem hlásaly, že je v nich cukr a ne umělé sladidlo. No hurá, jedna z mála výjimek, že se to musí napsat i na sklenici!

Co si o tom myslíte?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.