| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Po téměř 14 letech doma se ve 42 letech vracím do práce. Rok a půl jsem marně sháněla dopolední úvazek, nakonec jsem dostala nabídku na plný úvazek, a to na tak prestižní pozici, v jakou jsem ani v divokých představách nepomyslela. Peníze jsou na Prahu průměrné, práce bude náročná a ani nebudu chodit domů s prázdnou hlavou, ale jdu do toho. Mám velkou radost, že mi dali důvěru – při čtyřech malých dětech a po tak dlouhé pracovní absenci. Mám strach z toho plného úvazku, ale taková nabídka se neodmítá...navíc v mém věku a počtu dětí.

Kdo jste se vracel po dlouhé době - jak jste pomohli dětem se vyrovnat s novou situací, kdy už maminka není stále k dispozici? Nesly těžko, že maminka dělí svůj čas už nejen mezi ně, domácnost a koníčky, ale že k tomu přibyla i další časově nezanedbatelná položka? Na dřívější vstávání a pozdější odchody ze školky a družiny se dá asi zvyknout. Ale dva dny v týdnu budu v práci až do cca 19 hodin. Manžela z odpolední pomoci mohu vyloučit rovnou, i nadále bude hlavním živitelem, který odchází v 7 a vrací se většinou akorát tak na pusu dětem před spaním. Jeden den pomůže babička, nabízí i druhý den, ale obávám se, že malí kluci nebudou chtít, museli by u babi spát dva dny po sobě. I mě by to bylo líto, nemít je u sebe dvě noci, už tak budu muset osekat svůj čas s nimi - raději bych, aby se to aspoň jednou týdně zvládlo v rámci úzké rodiny.

Je dlouhodobě únosné a fér chtít po dceři (12,5 roku), aby jednou týdně dojela 2x30 minut MHD do školky pro sourozence (5 let), a postarala se o něj do večera, resp. ohlídala, aby se bratři (5,7,10) navzájem nepovraždili a dala jim něco najíst? Desetiletý už se dokáže celkem postarat sám sebe, ale o ty mladší kluky spíš ne, bylo by to na dceři.

Vlastně je to dilema, co zvolit - chtít po dítěti, aby suplovalo maminku, nebo chtít po mladších dětech, aby se vzdali přítomnosti maminky a sourozenců, a spali 2x týdně u babičky? Než jsem to dopsala, je mi jasné, že vyzkouším obě cesty a pak se uvidí, ale zajímal by mě váš pohled. Díky.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.