"Kudla žila s pěstouny a ti jí asi finančně nikdy v dospělosti výrazně nepomohli ? Dále pak kolem sebe vidí lidi, kteří to mají jinak? Asi to bude nějaké skryté trauma, které prostřednictvím svých témat řeší."
Tragiko, to si děláš srandu?
- Proč by mi měli pěstouni finančně pomáhat, když jsem to nikdy nepotřebovala?
Po škole nebyl problém se slušně uživit.
- přiznám se, že o finanční poměry svých kamarádů se nijak do hloubky nezajímám, ale neznám nikoho, kdo by dostal od rodičů nějaké drahé dary - maximálně bydlí u nich v domě, ale s tím jsou spojena nejen pozitiva, ale i negativa - třeba že museli rekonstruovat obrovskou nemovitost, která byla původně v dezolátním stavu, a investovat do toho spoustu prostředků a času, které já bych investovala jinak.
Spíš mám pocit, že ti prarodiče (včetně mých pěstounů
) už vesměs dělají to, co můžou (třeba hlídání dětí) - všechno jsou to normální lidi, neživoří, ale taky to nejsou žádní boháči, kteří by nevěděli, co s penězi.
Takže by mi a) přišlo absurdní rozčilovat se, že svým dětem něco neposkytli, když jim poskytli to, co mohli. A b), když vidím, že ty děti (včetně mě) jsou i bez toho, že by je dotoval dědeček milionář, schopné úplně normálně fungovat, vychovávat děti a nehroutit se z toho, tak dost dobře nechápu lidi, kteří by se zlobili na toho dědečka a babičku případné milionáře, "že jim taky nedali", když to vlastně není potřeba a nemyslím si, že by to byl nějakej handicap.