| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Libiku

"V rámci rodiny a přátelství neexistují marná očekávání, pokud je někdo má, nechť si to řeší sám se sebou a netahá do toho, to co (ne)dostane."

Libiku, to si děláš legraci, že "neexistují?" Četla jsi tu málo příběhů na toto téma? Jak rodiče málo hlídaj, hlídaj víc bratrovi/sestře, dali/odkázali víc druhýmu sourozenci? Krom toho, co jsem už zmínila, tu jen v poslední době bylo třeba téma o zvaní na rodinné oslavy a propletenec tom, že by člověk měl pořádat oslavy vlastních narozenin, a když nepořádá, tak by neměl chodit na cizí, protože to, že tam "jen" přijde a přinese dárek, nestačí, to už je vyžírka? ?

"Ty jsi nikomu nevysvětlila, proč se točíš v kruhu představ o hrůze zděděného domu či přijetí něčeho od blízkých. Dobrá, ale je strašně divný, že to někoho vůbec napadá (s frekvencí puzení 2x týdně o tom zadat téma."

Hele, nešlo by nějak dohodnout jako axiom, že jsem teda v tomhle strašně divná, aby to nemusel každej druhej vypisovat v každým druhým příspěvku? ~;)

Hele, vzpomínám si třeba na případ Míši, která sem psala před několika lety, měla v ikonce takovou brejlatou slečnu, byla hodně nemocná a bydlela v bytě s matkou, se kterou se nesnášela, ale neměla úniku. Je možný, že se podvědomě (a iracionálně) bojím nějaký podobný situace a podobný pasti, protože ti z vás, u kterých to funguje tak,jak má, (jak si myslím, že mi vyplynulo z téhle diskuse), jste tam nikde neměli žádnou "díru" nebo jak to říct, ta jistota, že vždycky máte někoho za zády a o koho se opřít, pro vás byla celý život kontinuální, kdežto já tam měla kus nejistoty, že nikdo takovej třeba nebude. Můj táta byl v hodně podobný situaci jako jsi teď Ty, ale on neměl NIKOHO, o koho by se mohl opřít - ani rodiče, ani velký děti, ani tchánovce, ani natolik dobrý kamarády.

Představ si, že je Ti už dost let na to, abys tohle pobírala, a že ve dvanácti.. třenácti.. čtrnácti prakticky každou noc usínáš se strachem, že se s tím posledním člověkem, kterej Ti zbývá, něco stane.

A pak jednou ráno vstaneš a zjistíš, že se to stalo.

Zkus si to letmo představit, až budeš zase uvažovat o mé divnosti. ~;)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.