| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

dobře, takže možná neděláš to, co dělala tvá máma, ale děláš to, co jsi dwělala tenkrát a znovu prožíváš tu bezmoc
s tím rozdílem, že ségra tě poslouchat nemusela a byl to dosta nerovný boj, zato tady jsi ty ten dospělý, kdo by měl vymyslet, jak o dělat jinak, když takt to evidentně nefunguje

my jsme si před 7 lety přivezli neuvěřitelně vzteklý dítě, který celý dny nedělalo nic jinýho, než se vztekalo, řvalo, válelo se po zemi, odmítalo cokoliv, trpělo deprivací a toto byly projevy, něco je v tom ale i povaha
bylo to šílený, nevěděla jsem, co s ním, opravdu ne, starší kluci jsou přesně opační, až extrémně klidní a tiší

trvalo mi to dota dlouho, než mi došlo, jak na něho - svým klidem a jistotou, protože až ji ucitil on u mě, získával ji taky, já jsem se musela stát daleko sebejistější, přirozená autorita, která nevychází z moci, síly ani velikosti, ale z chování

taky jsem se pokusila pochopit, poznat, co ho rozčílí a jak reaguje na jakou situaci. Musela jsem pochopit, co je příčina, ne ta současná, ale třeba u něho něco, co se odehrálo v době, kdy ještě nebyl u nás, v prvních dvou letech života. Neměl mi kdo to říct, on samozřejmě taky ne, ale zpětně jsem se pokusila ho pochiopit. Ne litovat, ale rozumět mu

a tak se stalo, že jsem se naučila klidně reagovat na jeho vztek a ten vztek se zaqal mírnit

msto přehnaných reakcí jsem nereagovala třeba nijak, odešla jsem a to úúplně, třeba do obchodu kousínek od nás, nebo pro poštu, nebo na zahradu, nebo se smetím, prostě pryč.
Mělo to víc výhod - nebyl,a jsme u něho, takže on neměl před kým se předvádět a proč se vztekat, bez odezvy to není ono, já jsme byla v klidu a když jsem se vrátila, on byl většinou už v pohodě a udělal to, o co bysme se jinak prali tím nedůstojným způsobem

navíc pochopil, že na mě toto neplatí

je mu 9 a když je moc unavený nebo není v pohodě, udělá to zasea já reaguju zase stejně

samozřejmě někdy jsem i já přetažená a uděloám blbost - zařvu, plácnu na zadek (to už teda ne, to dřív), vyhrožuju, zakazuju... a ono to nezabere
tak se uklidním a zkusím to jinak . v klidu a nechám ho, aby se uklidnil taky

jestli se jí nelíbí spaní ve školce - ví, pro tam zůpstává? je dost velká, aby to pochopila

nemá ve školce nějaký problém, proč y tam nechtěla být? nás nutili leet, i když jsem nespala, to fakt není příjemný
jestli má důvod, zkus ji nechat místo spaní už doma s tím, že ale bdue v klidu, a ráno za to bude v klidu taky

no a nebo to byla jen první odpověď, kteroá ji napadla a problém je úolně jinde, ale když se s ní začneš bavit, možná ten problém najdeš

taky je samozřejmě možný, že začnete odbourávat spaní ve školce a ono to nepomůže, to je pak dobrý si s ní promluvit o tom, že to asi nebyl ten pravý důvod a postupněě ho najdete

nevyřeší to za týden, možná ani za měsíc, ale vyřeš to, než půjde do školy, takže už abys začala

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.