| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Bude to znit jako nesmysl, ale nam ta rada usetrila rano 20-30 minut a rvani. Diametralni rozdil. Poradila mi to psycholozka, se kterou jsem tehdy mluvila kvuli necemu jinemu. Nejak na to doslo, ze jsem ji popsala nase rana, jak mi z toho tecou nervy, kdyz se dcera pul hodiny (ne)oblika. Ma predstava byla, ze ji vzbudim, podam hromadku nachystaneho obleceni a ona se bude oblekat, zatimco ja udelam snidani, svaciny atp. Pokazde, kdyz jsem ji prisla popohnat, jen sedela a koukala. Na noze jednu ponozku, v ruce druhou a nepritomny vyraz. Stres se kumuloval, napeti rostlo, zacal konflikt, ktery koncil pravidelne mym vycitavym monologem v aute, az ke skolce. Strasne me to vzdycky mrzelo. Odmitla jsem ji v 5 letech oblekat, protoze me deti budou samostatne... ze jo.
Ta psycholozka me poslouchala a pak navrhla, at ji obleceni podavam. Tzn. oblekala se sama, ja ji podala postupne spodni pradlo, ponozky, rifle, triko, mikinu. A ona to na sebe vcelku rychle nahazela a sla snidat. Dnes je rano nejrychlejsi ze vsech. Ma tam tu hromadku, vstane, oblekne se, jde snidat. Nez se nadejem, stoji v bunde a botech u dveri a prudi, ze ji brzdime :-) A ja uspesne podavam obleceni mladsim sourozencum. Odchody v klidu a vcas. Zadne vstavani o hodinu driv.
Bojovala jsem s tim takovou dobu. Vsichni jsme byli ve stresu, kazde rano na nic. "Pritom takova blbost".
Zkus to. Taky mi tehdy pomohl prispevek Libika, v nejake diskuzi. Psala neco o tom, ze z touhy po boji o pozici uz vyrostla, ze kdyz na to prijde, klidne vezme bundu a oblikne ji diteti, co se sprajcne a vzteky ji hodi na zem. Respektovat a byt respektovan a ono zname "na zemi ti lezi bunda co s tim udelame?", nemusi vzdycky zafungovat. Ty deti v tomhle veku maji narok obcas byt nesamostatne a klid v baraku bodne vsem clenum domacnosti.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.