Přidat odpověď
Libiku,
já mám ale pocit, že Kambala, Alraune a Monty to myslej úplně opačně, než ty to píšeš.
A to, že je hezký bejt finančně v pohodě a má si to člověk přiměřeně užít a není potřeba se za to užití stydět. Naopak že není žádný ejchuchů bejt na tom blbě, ale i to se nakonec dá zvládnout, když to jinak nejde. Ale že je rozhodně lepší bejt zdravej a bohatej.
A s tím já teda souhlasím.
Zatímco Kudla, podle mne, tvrdí, že nikdo vlastně není chudej, protože člověk v zásadě nic kromě čistý vody nepotřebuje a kdo má subjektivní pocit, že je chudej, tak jednak má přehnaný požadavky, druhak neumí hospodařit nebo je rozmařilej a do třetice si zoufá, protože má přání neodpovídající jeho možnostem. A Kudla nevěří, že existují rodiny, kde všichni pracujou jak jen mohou a přece mají co dělat, aby se vůbec uživili. Protože v tom případě ty rodiny blbě hospodaří nebo mají přehnané požadavky A to s dovolením je dost nadřazený názor.
Osobně k celému problému dodám, že si sice občas na výet nějakou sváču vezmu, pro případ, že bych zabloudila v divočině, ale daleko, daleko radši jím v hospodě. I ve vesnický. I nezdravý jídlo. A pivo! A když hospodu potkám, jako že většinou potkám, tak tu sváču klidně i nesním!
Předchozí