| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Největší zážitek pozitivního rázu? Nedokážu vypíchnout jeden, spíš mám z raného dětství vzpomínky děravé a právě vždycky nějaký silnější zážitek to ukotvuje. Takže ty nejvýraznější do cca 10 let:
- přívoz na Lipně ve Frymburku a udyndání rodičů, abychom na něm jezdili opakovaně tam a zpět (cenu nevím, myslím, že na jejich poměry úplně levný nebyl, ale zas nebylo to něco, co by se nedalo)
- první dovolená u moře v Rumunsku - moře si moc nepamatuju, hlavní zážitek byl, jak táta nasbíral veliké mušle rapany na jakémsi mořem zapalvovaném smetišti a my s bráchou jsme je myli v octě a pak jsme s nimi seděli pod stromem před dveřmi pokoje (do pokojů se vcházelo rovnou zvenku z atria hotelu) a "prodávali" je ostatním účastníkům zájezdu za nezrané nektarinky (cena té první cesty k moři byxla pravděpodobně pro rodiče obrovská)
- dostala jsem dokonalý několik desítek let starý set dětského nábytečku "obývák" od lidí, kteří měli zahrádku v zahradní kolonii vedle mých prarodičů a ten nábyteček mi jen tak podali přes plot, úplně jsem z toho padla (cena nula)
- děda mi vyrobil pokojíček pro panenky, vytapetovaný, s elektrifikací (zvenku byl držáček, kam se nasadila baterie a od ní vedly ty drátky dovnitř pokojíčku) a druhý děda mi vyřezal kuchy%nský nábyteček do toho pokojíčku (cena asi malá)
- našla jsem svůj první vltavín, který, jak se ukázalo o mnoho let později, byla pecka achátu (cena nula)
- svezení parní Parkreisenbahn v Drážďanech do ZOO, tam v kavárně u tučňáků pro mě s bráchou dohromady porce Kaesekuchen (cena asi celekm vysoká, jiank by nám ho koupili každému a sobě taky)
- na dovolené v Železné Rudě jsme s bráchou udyndali rodiče, abychom se tunelem pod Špičákem vozili vlakem dokola tam a zpět a v tunelu vlak jel zhasnutý a my pištěli (cena dovolené asi nějak střední, bydleli jsme v chatičce, cena jízdenky na vlak malá)
- prarodičům na chalupu přivezli uhlí a s bráchou šílení blahem z toho, že "pomáháme" a proto nám nikdo nenadává za to, že jsme zprasení, jsme lezli po té hoře uhlí, klouzali se po ní a vysbírali z ní obrovské množství kočiččího zlata a pak šli zakopávat svůj poklad (cenu uhlí neznám)
- prarodiče vzali mě a bráchu, s nimi moje prateta s prastrýcem se svými vnoučaty, pod stan na Dvořiště a to byl tak dokonalý týden s bráchou a bratranci, dodneška vidím pocit, jak holýma rukama zuřivě vyhrabujem s bráchou a bratrancema hrubý mokrý písek mezi rákosím a do díry se stahuje voda (cena nějaká jistě ano, asi ne extra vysoká, byli jsme ve stanu a jedli jídlo vařené na plynovém vařiči a prakticky jsme byli jen v kempu u vody, z kempu jsme jeli akorát párkrát na nákup).
- další dovolená u moře, tentokrát na Rujaně, a já se učila plavat a tentokrát jsem si opravdu strašně užila to moře jako takové, pamatuju si fascinované koukání na vlny uhlazující písek a sbírání pazourků a belemnitů (identifikováni až později) a usilovné hledání jantaru (cena dovolené zřejmě dost vysoká, ale prý citelně nižší než to Rumunsko)
...našly by se další, takové ty mírnější a dlouhodobější, tohle jsou ale opravdu takové ty zářivé vzpomínky na strašně krásný pocit

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.