Přidat odpověď
Účtuji malé firmy, z různých oborů... Nic jasného a lehkého... takže už několik měsíců řešíme, kdo a odkdy, z jakých činností, jestli to je nebo není minoritní činnost - včera v noci jsme řešili "cedule"...
Jedna paní důchodkyně si přivydělává prodejem svých krásných, výtvarných předmětů (ale zároveň v komisi prodává výrobky jiných autorů) - tj. musela za 20tis pořídit kasy do dvou pidikrámků, zařídit si internet atd. - je hodně reálné, že to bude poslední byrokratická kapka a ona skončí...
Že se máme držet metodických pokynů místo jasného zákona mi přijde neuvěřitelné a nechápu, proč to neřeší právníci, ústavní soud, komora daňových poradců atd.
Že se "pokyny" neustále mění a doplňují, že už jsou na několik desítek stránek (a při jejich čtení pochybuji, že umím jejich řeč..) je pro mě také nepochopitelné...
Že jsou rozhodující kody NACE - které vám na požádání (i z cizího mailu) na statistice jakkoli změní, že NACE nenavazuje na živnostenské listy, že při zakládání provozovny na webu finanční správy opět vybíráte z činností, které opět na nic nenavazují - Absurdistán a Kocourkov...
Neustále si říkám, že se nemáme nechat nas..at a otrávit, ale jde to těžko : -))
Jo a podle mě, jediným výsledkem bude, že malé OSVČ skončí na ÚP a šedá ekonomika ještě víc vzroste...
Předchozí