| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Blbě...a taky mi to v Konvalinčině tématu "cinklo"...říkala jsem si, že je prostě na kritiku zvyklá, že ji očekává, že jí je nepříjemná a možná se jí obává (a tak se snaží jí někdy vyhnout a někdy přechází na chvíli do agrese)...není divu, pokud v tom vyrostla, přizpůsobila se a vybrala si přesně takového partnera, který ji vlastně dopřál to, co znala z domova.

A jak z toho? Uvědomit si vlastní hodnotu, že už nejsem malá...že jsem vyrostla, že jsem plnohodnotný partner a nemusím se zodpovídat partnerovi ze svých činů nebo úmyslů...a řekla bych, že ani běžných potřebných výdajů.
Jenže tohle jaksi polosubmisivní jednání toho druhého provokuje k tomu, aby s člověkem opravdu zametl...

Myslím si, že určitě u určité osobnosti, která je schopná sebeuvědomění a změn, jde tohoto změnit "jen" pouhým jiným náhledem na sebe a situaci, ale u valné většiny lidí je potřeba někdo, kdo je navede a dopřeje dotyčnému prožít a ukázat svoji kvalitu, hodnotu a sílu...a to není z minuty na minutu...je to běh na delší tra´t, protože to klade velké nároky na to, aby si člověk uvědomoval svoje emoce, proč co cítí a proč to dělá...aby začal žít uvědoměleji a nenechal se stáhnout známými pocity a emocemi a nesklouzával zpátky do toho známého.
A taky je potřeba se vymanit z pocitu OBĚTI....role oběti je velmi destruktivní a vede do "pekel".

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.