| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kudlo, odpovím ti např. já.
Moje matka mě třeba mlátila - úplně bezdůvodně, kdykoliv se jí jen maličko cokoliv nelíbilo - mohla mít jen blbou náladu, a vším, co jí přišlo pod ruku - vařechou, smetákem, tyčkou od vysavače, byly mi tak čtyři, možná míň. Jakmile jsem trochu začala chápat, nastoupilo citové vydírání všemi různými způsoby, jako příklad uvedu "koho máš radši, maminku nebo tatínka?" - "tatínka" prásk, facka, že jsem spadla na zem. Její denodenní řev je nezapomenutelný, každé ráno jsem vstávala do řevu, budila mě vztekle atd. Podotýkám, že já jsem byla velmi hodné, nekonfliktní a mírné dítě, nezlobila jsem nijak, ani jsem si to nemohla dovolit. Hrála jsem si v drtivé většině sama, později jsem si četla. Nebarabovala jsem ani v pubertě. Těch příkladů bych mohla psát mraky, ale myslím, že to stačí. Nikdy mi nedovolila nic, co jsem já chtěla dělat, když jsem chtěla jít ven, přehazovali si mě s otcem jak bramboru, běž se zeptat maminky, běž se zeptat taínka atd atd, nechce se mi do toho dětství moc vracet, ale tvoje pochybovačné příspěvky a otázky mě donutily napsat aspoň něco. Nemohla jsem ani na střední školu takovou, kterou jsem chtěla já (jednoduše mě nepustili na intr). Nedokázala jsem se v té době vzbouřit.
Ne všechny matky jsou prostě opravdu MÁMY, a byť vím, že mě má máti ráda a jinak to NEUMĚLA, tak to ve mně zanechalo stopy na celý život, mimo jiné při výběru manžela (možná si některé z vás pamatují) a tak. Už dávno to neřeším, beru ji, jaká je, i když mi dodnes dokáže zvednout tlak na třista, stýkám se s ní celý život, někdy je to horší, někdy lepší, je fakt, že ona se teď už nějakou dobu snaží - ale jen proto, že jsem už někdy před cca patnácti lety vytyčila hranice (např. jsem odešla z návštěvy, když jen otevřela dveře a začala se vztekat (kvůli něčemu, co se mnou nesouviselo atp) a má strach, že bych se s ní/nimi přestala stýkat.
Nemusí ji ani moje děti.
Tvoje otázka působí tak, že už dopředu nevěříš, že některé matky se mohly chovat tak, že to skutečně strádání způsobilo, a to je to, co mi dost vadí - ty nedokážeš pochopit, že lidí jsou různí. Viz např. problémy co tu léta popisuje Valkýra, ono to prostě v takovýchhle rodinách jednoduché není a vymanit se z toho lze jen pokud má člověk velmi silnou povahu nebo obrovské štěstí na lidi, které potká pozdějc.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.