Karkulko, dřív jsem TV u důchodců odsuzovala, ale co mám za nejlepší kámošku paní pod 70 let, která ale žije sama v domečku, tak se jí nedivím. Ráno vstane, zapne TV a až jde v noci spát, tak TV vypne. TV jí doma dělá společnost. V TV sleduje ledacos - často jí tam hraje ČT24, takže ví snad o všem, co se šustne v politice... Často o těch věcech nemáme ani tucha. Moje maminka dochovává svého rodiče, který má přes 90 let a nemá to už úplně v hlavě pořádku - často plete různě příhody z mládí... Moje maminka je z něj už často úplně vysoslá a zatímco můj sourozenec s ní žijící v domě, ji neustále kritizuje za často hrající TV, tak já si myslím, že to je důvod, proč se z toho moje mamka ještě nezbláznila. Myslím si, že důchodcům TV nahrazuje sociální kontakty.
Mimochodem u mojí kamarádky při mé návštěvě TV také hraje, ale vždycky trvám na tom, že ji ztiší, tak aby nás TV nerušila v hovoru. U mojí maminky je to s TV často k zbláznění úplně - TV řve, aby ji důchodce přes 90 let slyšel
a moje maminka přeřvává TV... Často se těším až k mamince přijedeme a nebude už důvod, aby tam TV řvala