Dovolím si zareagovat na toto:
Odpuštění pojistného - proč ne. Ale já tam pořád nevidím ze strany státu nic tak strašnýho, co by bylo k "vysírání".
Kudlo, já už mám kluka velkého, ale celé jeho dětství mě štvalo to, že se sice celá léta mluví o podpoře rodin, ale celá tahle podpora se točí jen a pouze kolem výše rodičáku. Jako kdyby péči a podporu potřebovali jen batolata.
Vem si, že dneska můžeš si při rodičáku neomezeně vydělávat jako zaměstnanec i jako osvč, jako osvč vedlejší neplatíš do určité výše zálohy na sociální, zdravotko minimální, daň většinou 0. Školky mají otevřeno i přes prázdniny a když jedna na měsíc zavře, můžeš dát dítě do "náhradní". Dítě do 6 let mívá většinu věcí zdarma (vstupné, jízdné, pobyty aj.)
Pro mě bylo nejnáročnější právě období od jeho 6-12 let. Nemáš žádnou finanční injekci od státu kromě daňového zvýhodnění na vyž.dítě. Na přídavky na děti dosáhnou jen lidi s minimálním nebo žádným platem. Mají ve škole spoustu prázdnin, kdy je škola zavřená a dítě na prvním stupni nemůžeš nechat samotné doma. Běžná rodina si nemůže dovolit zaplatit dětem 4-5 týdnů různých táborů. Třídní schůzky konané od 15:00. Když přijdeš o práci, máš nárok na podporu dle výše příjmu, kolik máš dětí nikoho nezajímá. Ano, můžeš si zažádat o přídavek na dítě, ale až za rok a pak ti bude vyplácen, ale fakticky až za dva roky, kdy už ho třeba vůbec nepotřebuješ.
Není to na hlavu?
Já v koutku duše docela chápu zaměstnavatele, že se často do zaměstnávání matek nehrnou...