Přidat odpověď
Libiku, ale čtu tam, jak jsme nebyli potravinově soběstační. Dneska jsme? Vždyť dovážíme i ty potraviny, které se tady pěstovaly ve velkém. Vysočina byla bramborářskou oblastí, dneska vozíme brambory, a nejen brambory, z celého světa. Dále tam čtu, jak byly některým lidem upřeny důchody. Dneska ne? Spolupracovala jsem se skupinou vojenských důchodců, kterým byly důchody zákonem odepřeny. Protiprávně a retrospektivně. Dalším byly zdaněny, což se taky moc neví. Kejkle kolem důchodů jsou známé, cílem je lidi přesvědčit, že sice na důchody odváděli státu nemalé částky, ale k tomu se přece nepřihlíží, protože je musíme přesvědčit, že oni si neplatili na svoje důchody, ale živili tehdejší důchodce. No, a mladé generaci řekneme rovnou, že na jejich důchody nebude, ať si na důchody našetří, přičemž se nebudeme stydět je obírat o nemalé částky na důchodovém zabezpečení. Takže nám vznikla malá vrstva milionářů, kteří se neštítili ničeho, aby si nahrabali, a vedle toho nám vzrůstají skupiny lidí, kteří sice celý život makali, ale k stáru budou živořit, protože při současné inflaci našetří leda tak na suché z nosu. Ale budeme jim předhazovat, jak se měli vzdělávat a jak měli celý život na důchod šetřit. Já patřím třeba k těm, které okradl současný režim. Měla jsem nějaké ty akcie z kupónovky, no, byly mi vyvlastněny bez jakékoli náhrady. Hlavně, že se ty privatizované fabriky přesunuly do těch správných rukou, že? Doufám, že v budoucnu vznikne nějaká ta diplomka na téma přesunů majetku za toho jedině správného kapitalistického režimu.
A ano, souhlasím s tím, že každý převrat mocensko-politický znamená i přesuny majetkové. A přidám ještě jedno moudro, co nám říkával pan profesor dějepisu na střední škole: pokud má současný režim sám máslo na hlavě, musí o to víc pomlouvat režim předcházející. Aby to vypadalo, že se za současného režimu mají lidi líp a že ten předcházející je poškodil. Tak toto teda naplňujeme bohatě a beze zbytku.
Předchozí