Přidat odpověď
S jabkama je pořád potíž, že většinová poptávka je furt zvyklá na ty ze supermarketu.
Lidi si kupujou i místní, menší, lepší, jiný odrůdy než ty co pořád točej v Kauflandu a spol., ale i zelináři bejvaj opatrný, můžou vzít zkusmo, když nepudou na odbyt, víckrát nevezmou, totéž když jim tam někdo najde červíka apod. Chránej svoji kůži.
Možnej odbyt je do bedýnek, ale to musí zase většinou bejt s málo chemie. Nemusí to bejt přímo bio podle předpisů, bez postřiků atd., ale počítej, že si důkladně proklepnou, jak to děláš. Maj zase svoji klientelu, která chce svoje.
Zkoušej, ptej se, nabízej, ale vsadím se, že to dá prácičku, než najdeš odbyt.
Třešně jsou jiný, lidi to maj spojený s létem, dělaj knedlíky, koláče, bublaniny, zavařeniny. S jabkama je to trochu jiný, zkusil bych ty mošty. Vymačkaj, přecedit, sterilizovat. Nabízet nejlíp přes internet, akorát bacha na hygienický předpisy, u nás jsou nesmyslně přísný a kontroly děsně formalistický.
Předchozí