Přidat odpověď
Taky jsme v puvodni rodine strouhali kyselejsi jablko a myslela jsem, ze jsme jedini na svete, protoze od nikoho jineho jsem to nikdy neslysela. A jeste tam bracha pristrouhl parkrat jemne ostreho krenu, dalo to trosku riz. A cibuli nakrajim na jemno a varim ve vode s octem do trochu zmeknuti, pak uz nedavam lak.
Tak u nas - brambory na loupacku, hrasek z konzervy, varena vejce nastrouhat na jemnou, zavarene okurky, varena mrkev a celer, majoneza, sul, pepr, plnotucna. Kdyz sezenu kysele jablko. Nekdy zavarenou kapii trochu pro vetsi barevnost. A na ozdobu na misu pak pulkolecka nebo kolecka vajec, hrach, pasky kapie, pasky okurek zavarenych.
Rodicum ho delam bez majonezym jen se slunecnicovym olejem a taky mi chutna. Driv byl ze zakysanou smetanou a taky dobry, ale to uz nejde.
U muze v jeho domovskych krajich tam davaji uzeninu a to mi tedy u nich nikdy moc nejelo. Takze u nas zadna uzenina, zadny kren (ten zas nema rad muz).
Předchozí