Nordico, ty děti umřely ve 30.letech a později, protože rodiny neměly na doktory. Pár dětí se utopilo, některé po úrazu, různě. Z matriky se toho moc nedozvíš (ale o půl strany dál jsou třeba umrzlí bezdomovci v zimě 1928-29, to zas jo). Holt jsem měla předky ne zrovna s holejma prdelema, ale měli přes ně aspoň vlastnoručně utkaný prostěradla (jo, moji předkové v zimě i předli vlnu a len, tkali lněný prostěradla - ta byla mimochodem báječná, musím kouknout do skříně, ale ještě moje dítě na něm ještě spalo - a tady drali peří, aby měly holky do manželství výbavu).
Víš, on každej neměl předky, co měli fabriky, činžáky nebo vily, moji předkové holt žili na vesnici a v zemědělství. V oblasti, kde žili, bylo 10 dětí naprosto běžných. Píšou tady holky, že předkové měli hliněnou podlahu ještě v 80.letech. Můj brácha stavěl v 80.letech po svatbě splachovací WC, protože v chalupě nebylo a chodilo se na dvůr do budlíku se srdíčkem. To máš stejný, jako když dneska budeš makáčům v Kolbence vykládat pohádky o tom, že to jsou vlastně lůzři a jejich předkové byli taky, protože oni jim ty fabriky, činžáky a vily neodkázali. Kdoví co to vlastně bylo zač, ti neschopní předkové, že se ani na tu pitomou vilu nezmohli
Podívej se na takového Babiše, Kellnera a další, kam to dotáhli, a ty se, trubko, každej den crcáš někam do Kolbenky, bojíš se, že tě vyhodí, bydlíš v nájemním bytě a nezmoh´ si se ani na blbou hypotéku.
Takto to bylo myšleno?