| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já nad tímhle občas přemýšlím, protože jsem ten typ člověka, co se právě nechce dávat na krabičák.

No ale u lidí, na kterých mi záleží, to mám tak, že se snažím dávat dary, podle jejich vkusu a chtění. Tak když chce dítě růžovýho koníka a zelenýho psa, tak ho dám, i když se mi u toho kroutí prsty. Když manžel pije něco, co mně připadá nepitelný, dám mu to. Když chce matky hrnec do kuchyně, dám jí ho i když to vnímám tak, že nový hrnec bych jí koupila tak jako tak, protože ho potřebuje.

Ale na druhou stranu, když si budu myslet, že dítě tráví příliš času na mobilu a stává se závislým, nekoupím mu lepší mobil, i když vím, že by ho chtěl a udělal by mu radost. Když si budu myslet, že manželovy 2 krabičky cigaret denně jsou už moc, tak mu cigarety nekoupím i když budu vědět, že bych se tím zavděčila. Když si budu myslet, že kamarádka sklouzává k alkoholismu, nekoupím jí láhev vína ani toho nejlepšího, i když vím, že bych se do vkusu trefila.

Ale bezdomovci klidně koupím krabičák, protože na jeho zdraví mi nezáleží.

Není to vlastně trochu alibistické? Mám "dobrý pocit" z toho, že jsem udělala dobrý skutek, protože šoupnout pade do klobouku je jednoduché a na tom člověku mi vůbec nezáleží.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.