Docela zírám, kam až jsou schopní zajít provozovatelé ubytování a přemýšlím, kolik lidí jim to asi akceptuje. Na jednu stranu chápu, že je zkosil covid, ale mám jakési vnitřní limity, které už neakceptuju.
Byla úvaha jet do Jeseníků, do staršího hotelu (ale celkem udržovaný, opravený, ale jinak klasický komančovský "stroj na dovolenou"), kam jsme jezdili dříve se skupinou na soustředění. Mají tam 12m bazén, posilku a tělocvičnu, jídlo je ráno takový skromnější bufet, v poledne a večer na výběr ze 3 klasických jídel, hlásí se předem. Chtěli 2200,- za člověka a noc, s tím, že je v tom konzumace alkoholu, což nevyužijeme. Zdá se mi to šílené, 2tis/os se mi zdá moc i na 4* s bohatým výběrem jídla
Na druhou stranu - byli jsme spolu s kamarády na Silvestra na Podyjí, celá chalupa pro sebe, každá rodina/dvojice vlastní pokoj s koupelnou atd. Kamarád, co se stavoval se ženou jen na Silvestr, přespali a na Nový rok večer odjeli, nám s ledovým klidem dal 700Kč za oba, a že prý je to ještě až moc, chalupy jsou prý levné a on neví důvod platit víc.
Tak se ptám zdejšího osazenstva - kolik jste ochotní zaplatit za člověka a noc:
1) na horách v zimě, v hotelu 3* a s jídlem, které nasytí, ale nenadchne
2) za Silvestrovské ubytování v soukromí - pokoj pro dva s koupelnou, společenská místnost, není tam nikdo cizí