JJ, cibule a hřebíček a děti jsem naučila na "žlutou" rýži - přidávám trošku kari. Když děti nejsou doma, tak se těším na normální rýži a MM vyžaduje žlutou taky.
Doma máme remosku, hodně jsem jí používala, když jsme byli jen dva ( ještě na VŠ na kolejích) a pak při mateřské. Teď jí používám právě na tu rýži nebo když jsme náhodou o prázdninách sama doma - což se letos ani jednou nepovedlo a už asi ani nepovede
Silvie - připravím si dlouhozrnou rýži. V nádobě pro remosku nebo v hrnci rozpálím tak jednu až dvě lžíce oleje a když je připravený, tak do něj vsypu rýži, trochu stáhnu a míchám, dokud nezmění barvu - projde od takové poloprůhledné až do mléčně bílé. přidám sůl, trochu kari a zaliju vroucí vodu ( nejvíc nepříjemná činnost) - na jeden hrnek rýže tak 2 a čtvrt až 2 a půl hrnku vroucí vody. Ideální je, když máš k dispozici vývar. Přihodím ještě jednu malou nebo půl větší cibule, pár hřebíčků, asi tři kuličky nového koření a pár kuliček pepře. Strčím do remosky a peču 23-26 minut. V troubě by to bylo tak kolem 190 stupňů. Do trouby strkám hrnec s pokličkou. A když náhodou peču v troubě tak si pravidelně při vyndavání popálím ruce
Máme dobré hrnce, takže na ucha lze na sporáku sahat bez chňapky...