Přidat odpověď
Nám se docela osvědčilo jít na výstavu jablek s ochutnávkou. Jablka prodávaná v potravinách se prodávají jen několika odrůd, takže šíři možností běžný člověk vůbec nezná. Prodávají se plody dobře skladovatelných odrůd červené nebo zelené barvy a buď celobarevné nebo s pravidelným vzorem. Plody odrůd žlutých a různě nepravidelně barevných (jiná barva na slunečné straně) se maloobchodně neprodávají, protože nemají pro nakupující tak lákavý vzhled.
Neznámých odrůd (tj odrůd, od kterých se maloobchodně neprodávají plody) je mnohem víc než těch prodávaných a ty neprodávané přitom mohou být ty, co potřebujete (vzrůst stromu, skladovatelnost, chuť, obobí dozrávání, nadmořská výška). Výstava s ochutnávkou, kde jsme si vybrali se nám vyplatila a máme stromek atypické (původní české) odrůdy se skvělými plody.
Předchozí