Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Ve školce

Autor: Lucka Šeflová , 8.10.2009

8.10.2009


Od pondělka už opět chodím do školky. Nemoc mi na štěstí koloběh nenarušila a já tam chodím stejně rád jako před tím. Pořád mám rád Štěpánku :-) Spím právě vedle Štěpánky a Adélky :-) Před spaním nám paní učitelka pouští pohádku. Tento týden jsme se dívali na Pejska a kočičku. Ty mám obzvlášť rád :-) Paní učitelka Romanka mě vyfotila, aby rodičce viděli, že se mi ve školce chrupká opravdu dobře :-) Povídáme si tu momentálně o podzimu a o zvířátkách, jak se připravují na zimu. Kreslíme obrázky s jablíčky a ježečky a zpíváme písničky a učíme se básničky o zvířátkách a taky si hrajeme s modelínou :-) Paní učitelka nám na nástěnku udělala obrovský strom, na kterém visí všechna naše jablíčka. Moje jablíčko je žluté :-) Štěpánka měla tento týden narozeniny a my jsme jí společně s ostatními dětičkami zazpívali Hodně štěstí zdraví. Za to nám potom Štepánka rozdala bonbónky :-) Ve školce si taky hezky uklízím všechny hračky. Babi Lenka mě pravidelně vyzvedává po odpolední svačince v 15 hodin. Každý den, cestou ze školky, trhám mamce kytičky :-) Babička si ze mě dělá legraci, že v zimě budu asi mámě místo kytiček nosit sněhové koule :-) Já už ale moc dobře vím, že to nepůjde, protože sníh roztaje a je z něho voda :-)


Básničky, které se ve školce učíme:


O krtečkovi - První, druhá, třetí, čtvrtá, na zahrádce krtek vrtá. Když má z hlíny drobeček, udělá z ní kopeček. Umí se tak krásně smát, do té hlíny chodí spát.


Jablíčko se skutálelo, vůbec ho to nebolelo. Podívejte, jak se koulí, nemá vůbec žádnou bouli. Kutálí se, kutálí, to jsme se mu nasmáli.


Písnička, kterou se učíme:


V zahradě na hrušce sedává kos, má černý kabátek a žlutý nos. Na našem ořechu sedává čáp, klape si zobákem, klapy, klap, klap :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 216 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.