Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Za dva dny mi bude sedmnáct měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 26.1.2008

26.1.2008


Už brzy mi bude sedmnáct měsíců. Strašně to letí. Ještě nedávno jsem byl malé miminko a teď už jsem pořádný chlapák. Taky už lítám jako drak a zdolávám své první kilometry. Pokouším se vylézat z postýlky, ale musím tajně, aby mě máma neviděla a nechtěla mi to překazit. Na procházkách jsem objevil kouzlo louží a když do nich zrovna nešlapu, tak rád běhám za kočkami, pejsky a ptáčky. Jsem veliký milovník zvířátek. Mou nejoblíbenější hrou je v poslední době hra na schovávanou :-) Máma se mi schová a já ji potom hledám. Když ji najdu, tak mám velkou radost :-) Taky si rád posílám s někým své oblíbené autíčko. Umím vyhazovat věci do odpadkové koše, když mě o to někdo požádá a baví mě dělat "Kolo, kolo, mlýnský". Před spaním a když se s někým loučím rozdávám pusinky. A že je umím dávat sladké :-) Taky rád dělám někomu "malá". Seznamuju se s pastelkami a začínám čmárat své první výtvory :-) Začínají mě opět bavit knížky a různé doplňovačky. Umím v nich ukázat obrázky, které se mi líbí. V televizi mě nejvíc zajímají pořady, ve kterých se objevují auta, traktory, letadla, ale i živá zvířátka. Z Večerníčku mě zajímá úvodní a závěrečná znělka. Zbytek mě moc nebere.


Zoubků už mám celkem třináct. Posledním novým přírůstkem je první ze špičáků, ten vpravo nahoře. Začal jsem používat dětskou zubní pastu Elmex a zoubky si za asistence rodičů pravidelně čistím.


Slovníček jsem si za uplynulý měsíc rozšířil o "dědě" (děda), "čiči" (kočičkám ale spíš říkám "koka"), "kuku", "mimi" (panenka-miminko), "bus" (autobus), "kuk" (kluk- maňásek) a "tak". Autu jsem začal říkat "au-ko" a při házení čímkoliv už říkám "hopla" (doposud to bylo "hopa"). Taky říkám poslední dobou často "haj" (znamená to hais, jako horký :-). Kamarádka Emča je pro mě "Em". Hodně opakuju po druhých. Z každého slova si vybírám stále dvě oblíbená písmenka. Je zvláštní, že když slyším sprosté slovo, tak se mu hned směju :-)


Mám nového kamaráda. Začal jsem se seznamovat s nočníkem a slavím první úspěchy.


V lednu jsme strávili čtrnáct dní u babičky a dědy v Chodouni a náležitě jsme si to užívali. Seděl jsem poprvé na sáňkách. Sníh bohužel hned další den slezl :-( Poprvé jsem se podíval do kravína a viděl nejenom kravičky, ale i koníky a ovečky. Svezl jsem se taky poprvé v ávii a viděl na vlastní oči pštrosa :-) Konečně jsem zase zdravý jako řípa.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 152 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.