Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Je mi 23 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 28.7.2008

28.7.2008


Je mi 23 měsíců. Opět mám spoustu nových zážitků. Jsou prázdniny a stále se děje něco nového. Za uplynulý měsíc jsem jel poprvé na velbloudovi (byl jsem z toho naprosto nadšený :-), navštívil jsem s tátou poprvé myčku aut (z toho jsem byl pěkně vykulený), stál jsem poprvé u opravdických čertů a viděl jsem opravdu z blízka srnky, opičky a klokany :-) Prázdniny si jinak užívám hlavně u babi a dědy v Chodouni, kde se čvachtáme v bazénu. Jezdí sem za námi i mí kamarádi. Taky jezdíme s rodiči po výletech.


A co umím nového? Naučil jsem se navlíkat korálky. Rozlišuju korálky podle barev. Znám názvy barev, ale málokdy se trefím, abych ji určil správně. Je to sřílení od boku :-) Zkouším stále čůrat ve stoje a dokonce to občas zvládám i sám, bez asistence mámy :-) Rád kropím dědovi trávník a keříky :-) Hlásím bobek. Občas ho stihnu do nočníku, občas už je v kalhotách :-) Celkově už jsem rozumnější. Na odrážedle sice jezdím rychle, ale rozhodně ne tak bezhlavě, jako dřív. Když přejíždím silnici, tak si dávám pozor, jestli jede nějaké auto. Jsem celkem perfekcionista. Například nesnesu někde otevřené dveře. To hned jdu a zavírám je :-) Taky umím po sobě uklízet talířek, když dopapám a zapojuji se i do uklízení svých hraček. Umím sám vlézt do jídelní židličky. V tom jsem malý kaskadér. Největší pokrok jsem ale určitě opět udělal v mluvení. Když se mě někdo zeptá, kolik mi bude roků, odpovím "Dva roky" :-) Občas umím poděkovat "díky" nebo "dík" :-) Začal jsem používat "nemám" (do nedávna to jsem říkal "není"). Pořád většinou něco melu a pusu mám stále otevřenou :-) Nejspíš jsem upovídaný po mámě :-)


A co mám rád? Zamiloval jsem si Shreka. Říkám mu "Hek" a běží u nás v televizi v poslední době poměrně často :-) Miluju živé pejsky. Nejraději ze všeho dělám a zkouším všechno sám. Rád chodím sám, pokouším se najíst i obléknout s menšími i většími úspěchy. Rád si obouvám boty. Jinak mám stále rád mašinky, éra, auta, motorky, kombajny a traktory. No, prostě typický kluk :-) Baví mě fotit opravdickým foťákem. Už jsem dokonce udělal pár povedených fotek :-) Moc rád si potom s mámou prohlížím alba s fotkami, kde si povídáme, co na které fotce vidím. Poznám všechny své blízké, kamarády a "tety a strejdy" :-) Stále mě baví telefonovat. Když jsme byli u babičky v Chodouni, tak se mi dokonce podařilo vymačkat na telefonu babičku z Modřan. Babi Lenka má totiž babi Álu uloženou pod číslem 8 :-) Před spaním mám moc rád, když mi máma nebo táta čtou pohádky. Právě čteme od Erbena Pohádky, kde jsou Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Zlatovláska, Hrnečku vař a podobně. Nejprve si vždycky v knížce prohlížíme obrázky a já rodičům popisuju, co na nich vidím. Po chvilce si lehnu a hezky poslouchám. Taky mám rád Bubáky a hastrmany :-) Bez pohádek si už usínání neumím představit. Je to takový můj večerní rituál :-)


Mám za sebou další očkování. Tentokrát se jednalo o přeočkování proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím a byl jsem opět za hrdinu. Dokonce jsem chtěl injekci ještě do druhé ruky :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 266 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.