Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Je mi 25 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 28.9.2008

28.9.2008


Nejspíš mi nedávno začalo tzv. "období vzdoru", protože uplynulý měsíc byl ve znamení mých nejčastějších slov nechci, sám, moje, není, nemám, ... :-) Nejraději chci stále všechno dělat sám - sám baštím, sám se snažím obouvat a oblékat. Rodiče mi něco řeknou a já to zopakuju, ale převedu to do záporu :-( Taky jsem poslední dobou trošku lakomý a už se nechci o své hračky moc dělit s jinými dětmi. Všechno je prostě moje :-( Snad mě to brzy přejde.


Celkem se mi daří svlékat a když mám hodně času, tak se už umím částečně i obléct a obout. Stále moc rád doplňuju spoustu říkanek a písniček. Oblíbené písničky mám pojmenované (Koníci, Holka, Panenky nebo Káča :-) Pokouším se písničky zpívat :-) Taky vím, že já mám nos, ale zvířátka mají čumáček a slon chobot :-) Za poslední měsíc jsem se hodně rozmluvil ve větách. Když si pšíknu, říkám "na zdraví!" :-)


V Chodouni mám nového čtyřnohého kamaráda Beníka. Vlastně už je u babi a dědy skoro měsíc. Hrozně to letí. Roste jako z vody a máme toho spoustu společného. Máme oba rádi lumpárny a lítáme jako draci :-)


Konečně se mi vyklubaly poslední dva zoubky - dolní levá a pravá stolička, takže můj chrup už je kompletní :-) Taky si ho hezky a pravidelně čistím.


Už téměř měsíc používám střídavě vedle nočníku taky dětské prkýnko na záchod. Zpočátku jsem byl z něj nadšený, teď už nadšení upadá. Bobky už ale dělám pouze do záchodu. Při čůrání dávám přednost nočníku a nebo čůrám ve stoje taky rovnou do záchodu. Zatím mi ale máma stále pomáhá, abych neztratil rovnováhu a podobně.


Za uplynulý měsíc jsem opět vyzkoušel spoustu nových věcí. Novinkou číslo jedna je jednoznačně můj nový pokojík :-) Moc se mi v mém novém království líbí a s přesunem jsem rozhodně neměl žádný problém. Byl jsem totiž nadšený z nové postýlky i povlečení. Po obědě už konečně! usínám sám. Večer mám rád, když usnu u nějaké hezké pohádky. V pokojíku mi dělají společnost mé hračky a taky trpaslík a Shrek :-) Mám tu malý stoleček a židličky, na kterých s mámou sedíme a kreslíme si nebo si čteme. Spím tu hezky celou noc, jen ráno chci strašit už v šest hodin :-( Než se rodiče taky trošku rozkoukají, tak se zatím sám nasnídám a koukám při tom na pohádky. Kromě pokojíku jsme byli i poprvé pouštět draka, poprvé jsem kreslil barvičkami a štětcem (spíš čmáral, ale moc se mi to líbilo a moc mě to bavilo) a taky jsem byl poprvé na maňáskovém divadle na Smolíčkovi Pacholíčkovi :-) Protože začal podzim a ošklivé počasí, tak trávíme s mámou víc času v Králováku a začali jsme chodit na koníčky. S "tetou" Monikou a Déňou do Sokola na cvičení. Občas chodíme cvičit i do Edenu a taky sem občas chodíme na Tvořítko, ve kterém jsem právě prvně kreslil barvičkami a štětcem. Na cvičení jsem se naučil dělat kotrmelce a taky válet sudy :-) Občas chodíme taky plavat do Laguny. Nejoblíbenější pohádkou zůstává i nadále Červená Karkulka. Při čtení maminka schválně spoustu věcí vynechává a já je doplňuju. Karkulku už znám téměř celou nazpaměť :-) Poslední dobou si moc rád hraju na takových deskách, na kterých je nakreslené městečko a silnice. Jezdím po nich autíčky, parkuju s nimi, stavíme jim s mámou garáže z kostiček a taky ve městě stavíme komíny :-) Taky zkoušíme hrát pexeso, ale zatím takové zjednodušené s menším počtem obrázků a taky domino s vláčky, autíčky a lodičkami :-) To je taky něco pro mě :-)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 208 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.