Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zítra mi bude 26 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 27.10.2008

27.10.2008


Za uplynulý měsíc jsem se naučil šlapat na tříkolce. Sice zatím nedojedu moc daleko, ale vím, jak na to :-) Stále moc rád válím sudy, pokouším se o kotrmelce a dělám trošku kostrbaté holubičky, které jsem se naučil taky na dětském cvičení :-) Rád si hraju s míčem. Když do něj kopu, tak už mě míč víc poslouchá, než dřív a zpravidla ho dostanu, kam chci :-) Zdokonaluju se i v házení. Házím už opravdu daleko a čerstvou novinkou je, že umím míč i chytat a jde mi to opravdu dobře. Zkouším házet horem a jednou rukou :-) Do schodů i ze schodů zkouším chodit bez přidržování. Je to většinou s přísunem jedné nohy. Umím si sám vylézt a vlézt do autosedačky, máma mě přijde jen zapnout. Jím a piju sám, i když mi občas ještě něco odpadne. Polévky a rizoto mi dávají zabrat :-) Zrovna dnes jsem začal rozlišovat pravou a levou ruku a poznám, která je která :-)


Můj slovníček se opět významně rozšířil. Padají ze mě samé perličky, kterými občas rodiče totálně odzbrojím :-) Poslední dobou používám hodně "asi jo" a "nevím". Ne, že bych toho tolik nevěděl, ale když se mi prostě nechce odpovídat, tak je pro mě jednodušší říct "nevím" nebo "nechci". Občas říkám "děkuji" a taky nově vím, že bydlím v "Králováku"a babička Ála v "Praze". Umím spoustu nových říkanek, do kterých doplňuju slova. Momentálně je asi nejoblíbenejší "brambora" a "když jsem šel z hub". Rád si povídám o pohádkách, které si čteme i o tom, co běžně děláme. Pohádky mám moc rád. Čteme si stále do kolečka asi osm pohádek (Červenou Karkulku, Perníkovou chaloupku, Kocoura v botách, O Otesánkovi, Bambiho, Pinocchia, O Smolíčkovi a Tři prasátka). Mou nejoblíbenější je stále Červená Karkulka, protože jsem zatížený na vlka :-) Taky znám mláďátka zvířátek (vím, že mláďátko od krabičky je přece "telátko", od koníka "hříbátko" a kromě nich znám ještě kůzlátko, koťátko, kuřátko a štěňátko (to je přece náš Beník :-) Moc rád telefonuju a povídám si třeba s bábou nebo s tátou. Občas používám chybně množné číslo - například místo vláčky říkám vláčkové :-) Používám jednoduché věty. Dokážu sdělit všechno, co mám na srdci :-)


Rád si hraju na "domečky". Vlezu si například do skříně, pod sušák nebo do šatny a dělám, že jsem v domečku :-) Vydržím si hrát poměrně dlouho sám i se dívat na televizi. Taky si stále moc rád kreslím pastelkami i barvičkami. Na Tvořítkách jsem se už seznámil i s lepidlem :-) (Na štěstí jde všechno snadno vyprat :-) Rád si hraju jako, že jedu na kole (lehnu si na záda a jako šlapu), v autě (držím jako volant), v éru a v mašince (napodobuju pohyb rukama a taky zvuk :-) Rád se sprchuju a koupu ve vaně. Rád dělám "čáry, máry" (napodobuju pohyb rukama a říkám to při tom :-)


Nedávno jsem navštívil poprvé v životě cirkus a byl jsem nadšený ze všeho, co jsem tu viděl. Mimo jiné jsem se tu taky svezl na poníkovi. Vedle cirkusu jsem s rodiči taky poprvé navštívil Dino Park v Plzni. I tady se mi moc líbilo a ze všech těch dinosaurů jsem měl oči na vrch hlavy :-)


Taky mám na svém kontě jedno veliké vítězství. Vyhrál jsem boj s dudlíkem a konečně jsem se s ním nadobro rozloučil :-) Sice jsem ho měl jen na spaní, ale má závislost ještě před dvěma měsíci byla obrovská. O to větší překvapení bylo pro rodiče, když jsem ho ze dne na den přestal vyžadovat. Doma jsem měl totiž už poslední, který jsem si prokousl a než mít takový, tak to už jsem raději nechtěl žádný. Šlo to naprosto hladce, bez pláče :-)


Mám za sebou očkování proti žloutence typu A. Zázrakem se nám podařila sehnat vakcína, která je momentálně téměř neprodejná.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 410 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.