Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Bylo mi 13 měsíců

Autor: Lucka Šeflová , 7.11.2012

7.11.2012


Tak jsem opět o měsíc starší. Pryč jsou doby, kdy jsem byla klidná hodná holčička :-) Teď umím být občas pěkná divoška a dračice a babička s dědou se občas pěkně zapotí, když nás s bráchou hlídají :-) Na druhou stranu jsem ale i zlatíčko a když dávám pusinky, které v poslední době rozdávám moc ráda, tak mi každý zobe z ruky, jak já chci :-)


Jsem malá průzkumnice a dostanu se všude, kam potřebuju. Lezu jak drak, hlavně do výšek, obcházím nábytek, vydržím stát chvilku bez držení, chodím momentálně nejradši s nákupním košíkem a začala jsem jezdit u nás v obýváku na motorce :-) Taky chodím za jednu ručičku. Strašně ráda lezu na malou židličku u mě v pokojíku, kde je na stole piánko a hraju na něj. Ráda stavím z kostiček komíny a stále je i ráda bourám. Dávám kroužky na tyč, kostičky do krabice, jezdím s autíčkem, dělám s míčem hopla a kutululů a hraju si s panenkou, které momentálně říkám "mimi". Vím co jsou a kam patří boty a ponožky a dokonce si je zkouším nazouvat, i když to mi moc zatím nejde :-) Taky vím, že čepice patří na hlavu a taky si ji tam občas položím :-) Našeho kocourka Chlupáčka už tolik netrápím a snažím se ho hezky hladit. Říkám při tom "malá" :-) Miluju výlety s našima a s bráchou do berounské Laguny, kde se vždycky vyřádíme. Vodu prostě miluju :-) A nedavno jsem taky seděla poprvé na bobech a na sáňkách. Na konci října totiž napadl první letošní sníh. Vydržel sice jen dva dny, ale i tak jsme se stihli s bráchou a rodiči na sněhu pořádně vyblbnout :-) Vidím u bráchy, že si rád kreslí a moc mě baví čmárat s ním :-)


Ve třinácti měsících rozumím téměř všemu, co mi kdo řekne a pořád na něco ukazuju a říkám při tom něco jako "Co to je?" :-) Zní to hrozně legračně :-) Když někdo něco jí, tak říkám "na na" hóóódně hlasitě a chci baštit taky :-) U jídla říkám "ham". Občas podávám mamce kostičky a říkám při tom "dej". Opakuju to nejspíš po ní :-). Začala jsem večer dostávat mlíčko ve flašce a říkám mu "mi" :-) Když hladím kocourka, říkám "malá" a panence říkám "mimi" :-) Kravičce říkám "bů", pejskovi "ha", kočičce "cicí". Umím ukázat i prasátko a pejska. Se zvířátky si hraju moc ráda. "Táta" neříkám jen tátovi, ale i Fílovi a nebo pánům v televizi a na obrázcích :-)


Konečně mám další dva zoubky - horní střední řezáky. Celkem mám tedy čtyři zoubky.


Se spaním je to u nás stále pořád divočina. Zatím jsem ještě nikdy nespala celou noc. Když spím dobře, tak se většinou vzbudím dvakrát a když spím špatně, tak i pětkrát :-( Většinou spím s přestávkami od osmi do osmi. Přes den už jsem spala jen jednou, ale přesun času mi to opět rozhodil a spím zase dvakrát. Začala jsem spát doma v postýlce, kde spím většinou déle než venku v kočárku.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 520 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.