Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Pohanková polévka

Autor: Limsik + Ondrášek , 24.2.2009

Do litru vařící vody nasypeme pohanku na jemno nakrájenou zeleninu (např. mrkev, pastinák, pórek, cibule, celer, petržel) a čtvrt pytlíku rýže (nemusíme) a lžíci olivového oleje. Necháme vařit. Můžeme přidat i vařené maso, pokud máme chuť, na malé kousky. Po změknutí pohanky i rýže přidáme česnek, sůl a libeček na dochucení. Polévka by měla být hustší, s větším množstvím zeleniny.


 


Pozn: pokud vodu nakonec vyvaříte, máte v podstatě pohankové rizoto. Stačí přidat trochu oliv. oleje a je z toho hlavní jídlo.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 575 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.