|
|
Velikonoční nádivka dle Čilichilli :-) |
|
Autor: Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 , 6.4.2007 | |
| Kopřivová nádivka
Na Velikonoce vsadíme na klasiku. A jestli vám nějakej nádiva řekne, že kopřivová nádivka je nuda, servírujte mu tuhle. Bude si mlaskat.
JAK: Rozehřejte troubu na 200 stupňů a oddělte bílky a žloutky ze šesti vajec. Na kostičky nakrájejte deset den starých rohlíků nebo osm žemlí, případně veku nebo bagetu. V míse je promíchejte s rozpuštěnými 50 g másla, žloutky, 2 hrstmi sekaných kopřiv, solí a špetkou muškátového oříšku. 10 minut povařte 400 g uzeného a nakrájejte na kostičky, přidejte ke zbytku surovin a ještě podle potřeby zvlhčete vývarem z uzeného. V jiné míse vyšlehejte bílky do tuha a vzniklý sníh vmíchejte do směsi.
FINÁLE: Nádivku navršte do máslem vymazané formy, posypte hrstí loupaných mandlí, nasekaných na nudličky. Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatá. |
|
Zobrazeno doposud 698 x.
|
|