Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zapečené gnocchi s tuňákem

Autor: KaSaJu , 11.4.2007

Potřebujeme:
balíček Gnocchi,
plechovka s kousky nakrájených rajčátek (kupuji od Valfruty), nebo celá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky,
cibuli, česnek,
2 plechovky tuňáka ve vlastni šťávě (dávam Rio Mare, nemění při vaření chuť a je stále šťavnatý)
kdo má rád, tak kukuřici,
sýr na zapečení.


Nakrájíme tak 2 cibule na smažení a osmažíme do zlatova. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou. Osolíme, přidáme česnek  a bazalku dle chuti  a necháme provařit. Pak přidáme vymačkaného tuňáka (bez šťávy) a nakonec kukuřici a chvilku povaříme. Mezitím dáme vařit Gnocchi dle návodu (hodit do vařicí se osolené vody a když vyplavou, tak jsou hotové).


Gnocchi slijeme, nasypeme do zapékací misky, zalijeme hotovou tomatovou omáčkou s tuňákem, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozpálené trouby tak na 220 °C, dokud sýr není pekně zlatohnědý.
A je hotovo.
Omačku si můžete každý dochutit dle svého, třeba i kečupem a jiným kořením.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1868 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.