Potřebujeme: balíček Gnocchi, plechovka s kousky nakrájených rajčátek (kupuji od Valfruty), nebo celá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, cibuli, česnek, 2 plechovky tuňáka ve vlastni šťávě (dávam Rio Mare, nemění při vaření chuť a je stále šťavnatý) kdo má rád, tak kukuřici, sýr na zapečení.
Nakrájíme tak 2 cibule na smažení a osmažíme do zlatova. Přidáme nakrájená rajčata i se šťávou. Osolíme, přidáme česnek a bazalku dle chuti a necháme provařit. Pak přidáme vymačkaného tuňáka (bez šťávy) a nakonec kukuřici a chvilku povaříme. Mezitím dáme vařit Gnocchi dle návodu (hodit do vařicí se osolené vody a když vyplavou, tak jsou hotové).
Gnocchi slijeme, nasypeme do zapékací misky, zalijeme hotovou tomatovou omáčkou s tuňákem, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozpálené trouby tak na 220 °C, dokud sýr není pekně zlatohnědý. A je hotovo. Omačku si můžete každý dochutit dle svého, třeba i kečupem a jiným kořením.
|