Potřebujeme: Lasagne (asi půlku krabičky), 400 g mletého masa, 300 g zeleninového leča, cibuli, 1/2 l mléka, vejce, 3-4 lžíce hladké mouky, 250 g eidamu, sůl, koření na mleté maso
Postup: Lasagne rozložíme do misky (na pekáč), zalijeme vařící vodou a necháme asi 15 min. změknout. Pozor rády se slepují a nejdou od sebe. Cibuli nakrájet nadrobno a s masem orestovat. Přidat pokrájené lečo, koření, sůl a asi 15 - 20 min dusit. V mléce rozkvrdlat vejce a mouku. Dát na plotnu a až se to začne vařit tak přidat 3/4 nastrouhaného sýra. Nechat chviličku povařit než vznikne polotekutá, táhlá hmota (tzv. bešamel). Vymazat pekáček a vyskládat vrstvou změklých lasagní (tak aby se trochu překrývaly), zalít částí bešamelu, dát část masa a opět vrstvu lasagne. Takto vrstvit dle chuti, množství surovin a místa. Doporučuji 2 vrstvy, tzn. lasagne, bešamel, maso, lasagne, bešamel, maso, lasagne, bešamel). Vždy zakončit vrstvou lasagní, přelít bešamelem a posypat zbytkem strouhaného sýra. Péct při 250 °C asi 20 minut do zhnědnutí sýra. |