|
|
Králík na slanině |
|
Autor: Mikeš+ 3 holky , 15.4.2007 | |
| Králíka naporcovat, osolit, opepřit a okořenit (sladká paprika nebo Kotány na kuře). Poškvařit 200g slaniny ( kostičky) a před doškvařením přidat na 1/2 minuty kmín a 5 stroužků česneku ( plátky). Vypnout, přidat vrchovatou lžíci másla nebo margarínu. Polovinu nalít na pekáč, rozložit porce králíka ( lze i jiné maso nebo kombinovat s kuřeten, troškou bůčku...). Zalít zbytkem tuku a poklást plátky cibule. Nechat zaležet do druhého dne. Před pečením podlít vodou a přidat 1/2 kostky masoxu. Při pečení podlévat vodou, péct pomalu. Jí se s knedlíkem a zelím nebo špenátem. |
|
Zobrazeno doposud 295 x.
|
|