1 kg jablek, šťávu z 1 citronu, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 200 g cukru, špetka soli, 1 vanil. cukr, 4 vejce, 400 g polohr. mouky, 1 prášek do peč., 2 lžíce moučkového cukru a 1/2 lžičky skořice
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jádřince. Jablka pak rozkrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou. Tuk, cukr, vanilkový cukr a sůl utřeme do pěny, do níž postupně vmícháme vejce. Potom smícháme mouku, prášek do peč. i skořici a rovněž přidáme do pěny. Nakonec do těsta vmícháme jablka. Z těsta uděláme bochánky pokládáme na pečící papír . Pečeme v předehřáté troubě asi 200 stupňů zhruba 15 - 20 min. teplé posypeme mouč. cukrem. |