KRÁLÍK S OLIVAMI
1 králík 150 ml červeného vína petrželová nať 1 bobkový list 2 stroužky česneku sušený rozmarýn 3 lžíce oleje 1 cibule 1 hrneček masového bujónu 1 lžíce rajského protlaku 125 g černých oliv sůl pepř
Králíka nakrájíme na kousky. Vložíme je do marinády (víno, petržel, bobkový list, česnek, rozmarýn, sůl), aby maso bylo zcela ponořené a necháme hodinu uležet. Potom okapané kousky masa opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a nadrobno nakrájené cibulce. Maso zalijeme masovým vývarem, v němž jsme rozpustili rajský protlak. Dochutíme a na mírném oleji za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Mezitím přidáme trochu marinády, přecezené přes sítko. Asi deset minut před dovařením přidáme olivy a nakrájenou petrželovou nať. Podáváme s bramborovou kaší. |