Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Králíci IV.

Pozn.: při vkládání mě to hodně zlobilo, tak snad v tom nebudou příliš velké zmatky... Popř. prosím správce, aby trošku upravil formáty... :o)

Autor: Farah , 23.9.2004

KRÁLÍK S OLIVAMI


1 králík
150 ml červeného vína
petrželová nať
1 bobkový list
2 stroužky česneku
sušený rozmarýn
3 lžíce oleje
1 cibule
1 hrneček masového bujónu
1 lžíce rajského protlaku
125 g černých oliv
sůl
pepř


Králíka nakrájíme na kousky. Vložíme je do marinády (víno, petržel, bobkový list, česnek, rozmarýn, sůl), aby maso bylo zcela ponořené a necháme hodinu uležet. Potom okapané kousky masa opečeme dozlatova na rozpáleném oleji a nadrobno nakrájené cibulce. Maso zalijeme masovým vývarem, v němž jsme rozpustili rajský protlak. Dochutíme a na mírném oleji za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Mezitím přidáme trochu marinády, přecezené přes sítko. Asi deset minut před dovařením přidáme olivy a nakrájenou petrželovou nať. Podáváme s bramborovou kaší.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 935 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.