|
|
Králíci III. |
|
Autor: Farah , 23.9.2004 | |
| KRÁLÍK S KŘENEM
králičí hřbet a stehna
60 g másla
40 g slaniny
cibule
česnek
ocet
bobkový list
tymián
celý černý pepř
petrželka
křen
sůl
Maso rozporcujeme, osolíme a jemně potřeme česnekem. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekanou petrželku podusíme na másle s drobnými kousky slaniny. Přidáme maso, několik kapek octa, pepř, bobkový list, špetku tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a šťávu scedíme. Maso položíme na talíře, přelijeme šťávou a hustě posypeme strouhaným křenem.
KRÁLÍK NA ESTRAGONU
králík
anglická slanina
rajčata
cibule
estragon
mouka
pepř
sůl
Králíka očistíme, odblaníme a vykostíme. Každou porci naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na ni plátek anglické slaniny. Přeložíme a spíchneme párátkem. Na dno vymaštěného pekáče naskládáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a cibuli rozdělenou na kolečka. Na tento základ dáme králičí závitky a pečeme v troubě. Upečené je zalijeme vychladlým vývarem z 0,75 l vody a dvou lžiček estragonu zahuštěným lžičkou mouky a pečeme ještě 15 minut. |
|
Zobrazeno doposud 999 x.
|
|