Ingredience
hladká mouka, olej, sušená sladká paprika, voda, cuketa, 1-2 světle zelené nebo bílé (nejlépe pálivé) papriky, brambory, masox, sůl, cukr, citron
Postup:
Z mouky, tuku a sušené papriky uděláme paprikovou jíšku, zředíme studenou vodou a pečlivě rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme masox, cuketu a brambory pokrájené na kostičky (velikost dle vlastní chuti a zvyklosti) a papriku nakrájenou na proužky; uvaříme do měkka (cca 15 min) a dochutíme do sladkokysela.
Kdo má papriku či cuketu raději křupavější, přidá je později než brambory, s pálivou paprikou je polévka pikantnější a zajímavější, ale otázkou je, zda vám to pak budou jíst děti. Množství přesně stanovené nemám, je to domácí recept, ale cukety a brambor by mělo být stejně, paprika je jen na dotvoření chuti, takže méně.
Dobrou chuť! |