Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Buchty pod ovoce - extra pro Hanku

Autor: Sugar+3 , 15.12.2006

Tvarohova bublanina pod zmrazene ovoce


10 dkg cukru pisek, 10 dkg tuku a 2 zloutky utrit. Pak pridat 250 g tvarohu, 18 dkg mouky krupice (asi hrube), 5 lzic mleka, trochu prasku do peciva (smichat s moukou). Nakonec vmichat snih z 2 bilku.


 


Do vymastene a vysypane dortove formy o prumeru 26 cm, zarovnat povrch a nahoru naklast nerozmrazene ovoce. Peci pri 200 C asi ½ hodiny – ke konci troubu zmirnit. Hodne pocukrovat.


 


(ja to nikdy nedelala, ale ten recept je od nekoho – tedy ne z knihy, tak asi chutnal)


 


Jednoducha buchta pod ovoce cili Kolac svestkovy


30 dkg polohrube mouky


20 dkg cukru


10 dkg rozehrateho (rozpusteneho, tekuteho) masla


3 cela vejce


3/4 prasku do peciva


1-3 lzice mleka


(cukr, mouka a tuk na drobenku)


Prvnich 6 slozek umichat v mise, rozestrit na vymasteny plech, poklast ovocem, posypat drobenkou (v pripade svestek skorici a cukrem)


 10-15 minut pri 200 C peci


(tohle byval babiccin nejoblibenejsi recept na zpracovani cerstveho ovoce v lete a snad prvni vec, kterou jsem ja upekla, myslim, ze to testo zvladne i Honzik. Nikdy jsme ho nedelali se zmrazenym ovocem, ale s cerstvym rybizem docela casto, ale hodne extra pocukrovat jeste nez das drobenku, on je ten rybiz prece jen dost kysely, babicka ho vetsinou michala s jahodama. Rybiz bych na tvem miste asi rozmrazila, ze bude trochu mokry snad nevadi, my ho vzdy oplachovali pod tekouci vodou  v cedniku a pak jen nechali okapat a sup na testo)

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 510 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.