Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Mrkvové polévky jedna báseň

Autor: Bulik , 18.12.2006

Všechny jsou z kuchařky "Což takhle dát si mrkev" od Zapálené kuchařky Lenky Požárové.



Rozmarýnová česnečka s vůní lesa


440g mrkve
700ml zeleninového vývaru
60g másla
1 cibule
1 lžíce čerstvého rozmarýnu
sůl


Mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. Vše osmažte na másle, poté zalijte vývarem, přidejte rozmarýn a osolte. Vařte asi 8 minut, až je mrkev měkká. Polévku rozmixujte i s rozmarýnem a servírujte do misek.


Tolik recept, moje zkušenosti : rozmarýn fakt čerstvý, sušený je hrozně tvrdý a bodá při jídle do patra. Vývar nemusí být domácí, vynikající je to z WURZL kostky (je bio, bez chemie, vhodná pro děti. Dobré je to i z drůbežího vývaru. Polívka je taková hustější, napůl krémová.


Princeznička na hrášku


400g mrkve
200g mraženého hrášku
200ml smetany
40g jarní cibulky
sůl
Mrkev nakrájejte na kolečka a povařte v 600ml osolené vody doměkka. Mražený hrášek ponořte do teplé vody a ponechte ho tam, dokud se nrozpustí a nezměkne (asi 10 minut). Sceďte a hrášek vidličkou rozmčkejte s polovinou smetany. K uvařené mrkvi přidejte jarní cibulku a zbytek smetany. Vše rozmixujte a rozdělte do misek a do každé dejte kopeček smetanového hrášku.


Mandloňka


400g mrkve
800ml mléka
70g celých mandlí
plátek másla
1 cibule
1 lžička kari koření
sůl
olivový olej


Mandle opečte za stálého míchání na oleji, až mírně zhnědnou (jde to dost rychle). Pak je nechte osušit na ubrousku. Na másle opečte nasekanou cibulku s nakrájenou mrkví a kari kořením. zalijte 500ml mléka a povařte na mírné teplotě 10 minut. Do polévky vhoďte dvě třetiny mandlí, přidejte zbylé mléko a rozmixujte dohladka. Ochuťte solí, prohřejte a rozdělte do misek. Posypte zbylými sekanými mandlemi.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 776 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.