Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Medovník


alá Shedinka- alá Marge :-)

Autor: Polničková , 25.7.2004

MEDOVNÍK



Těsto:


3 vejce, 150g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 6 lžic medu, 5 lžic mléka, 400g hladké mouky, lžička kypřícího prášku, 100g mletých ořechů (vlašských),2 lžíce perníkového koření, uvařený černý čaj



Postup:
Vejce, cukr, olej, med, mléko za stálého míchání vaříme, až hmota zkaramelizuje. Odstavíme a vychladlé nalijeme do misky s moukou,kypř.práškem a mletými ořechy a kořením – těsto se bude zpočátku hodně lepit. Vypracované těsto rozdělíme na cca 6 stejných dílů, ze kterých ještě za tepla vyválíme placky asi 4mm tenké. Postupujeme vždy po jedné! Pokud se těsto lepí na vál, pomoučíme ho hladkou moukou. Placku pomocí válečku přeneseme na pečicí papír,vykrojíme pomocí větší pokličky kolo, propícháme vidličkou, aby nevyběhlo a rychle upečeme v troubě.Pozor-stačí chvilinku,aby těsto neztvrdlo. Po upečení opatrně přeneseme na rovný povrh a důkladně potřeme uvařeným černým čajem. Až se čaj vsákne do těsta(a těsto vychladne), natíráme krémem (krémy střídáme). Celý postup opakujeme do té doby, než máme upečené všechny placky. Poslední placku také natřeme čajem i krémem! Pak krémem potřeme i boční strany dortu. Odkrojené okraje nastrouháme nebo lépe rozemeleme.Můžeme promíchat se strouhaným tvrdým perníkem. (je lepší, když není všechno umleté stejně na jemno, ale obsahuje i větší kousky) a posypeme celý dort tak, abychom zakryli krém. Necháme v chladu ztuhnout a „spojit“. Medovník vydrží v lednici několik dní.



Krémy:




  • 1/4 l mleka

  • 2 navrsene pol. lzice vanilkoveho pudingu

  • 15dkg cukru (opet jemny)

  • 15dkg masla

  • 8dkg strouhanych vlasskych orechu

Utreme maslo s cukrem do peny, pridame orechy a postupne vmichame vychladly puding z vyse uvedeneho mnozstvi mleka a pudingoveho prasku.



300g zakysané smetany(hodně tučné-nesmí být tekutá)dobrá je Olma-pochoutka Kysaná smetana,1-2 lžičky nescafe, moučkový cukr (podle chuti) –


smícháme – pokud by krém byl moc tekutý,zahustíme želatinou..

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 805 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.